Välkommen till Mobackes!

Vår anläggning från luften en höstdag 2008 (foto: Hans-Åke Persson)

 

 

Plantera hela sommaren

Fler och fler ägnar sig åt sin trädgård under semestern. Många vill stanna hemma och koppla av och njuta av trädgården under den tid den är som allra vackrast.

Att jobba med sin trädgård i lagom takt upplevs av många som den bästa avkoppling man kan tänka sig. Man får utlopp för sin skaparlusta samtidigt som man får röra på sig - både kroppen och själen mår bra.

Vi vill poängtera att sommaren är en utmärkt tid att plantera under. Våra växter är alla krukodlade och kan fortsätta att växa som om inget hade hänt när de planteras ut. Självklart behöver de passas med vatten om vädret är soligt och varmt, kommer det regnskurar så är behovet mindre. Prata med en granne som kan se efter dina nyplanterade växter om du åker bort längre tid än en vecka.

Fullt sortiment

Vi fortsätter att vara välsorterade över hela sommaren. Det mesta i växtväg har vi hemma och vi kompletterar efterhand.

Trädgårdsdamm ett roligt semesterprojekt

Om du stannar hemma på semestern så vill vi tipsa om att anlägga en damm i trädgården. Det är ett väldigt trevligt projekt som tar några dagar att göra. Sedan kommer dammen att ge dig glädje i åratal! Se vår sida om dammar för tips. Där finns en utförlig broschyr med allt du behöver veta för att bygga en trädgårdsdamm.

Vi har vattenväxter, näckrosor, guldfiskar och foder hemma, samt allt annat du behöver för dammbygget.

 

 

Nytt på Mobackes – kontor för trädgårdsdesign

Bilder från invigningen

Nu är det invigt och klart! Mitt nya designkontor på Mobackes Trädgårdscenter.

Tack framförallt Lars Mobacke för entusiasm och det finfina samarbetet! Men även ni andra som bidragit med er expertis och arbetsinsats i skapandet av min vision! Nu ska det ritas och rådgivas för fulla muggar, till ännu fler fantastiska trädgårdar i Hälsingland! Kom förbi och inspireras när ni har möjlighet!

Hälsningar Jona Netsman

 

 

Årets perenn 2014 – vårälväxing

VårälväxingEn skir tuffing som inte invaderar sina grannar! Motsägelsefull eller perfekt? Snarare både elegant och naturlig. Mångsidig och överraskande. Vårälväxing, Sesleria heufleriana, är namnet.

Se nära på detta lilla mästerverk, som redan i mars-april börjar visa upp sig med sina distinkta små, först vita, sen svartvioletta blomhuvuden. Bladen är gröna på ena sidan och dekorativt blådaggiga på andra.
Skötselfri och intressant hela året. En perenn i tiden. En drömväxt helt enkelt!

 

 

Fina omdömen om Mobackes på Rejta.se!

Flera av våra kunder har lagt höga betyg om oss på sajten www.rejta.se. Vi tackar för det! Skriv gärna själv där vad du tycker om oss! Vi vill också gärna veta om det är något vi kan bli bättre på.

 

Lilla k:s trädgårdskök

- café och restaurang.

Lilla k:s trädgårdskök är det senaste tillskottet hos Mobackes och det har tagits mycket väl emot av bollnäsborna. Här serveras vällagad rustik mat i äkta växthusmiljö i den helt nya tillbyggnaden på Mobackes med 120 sittplatser och ett helt nytt, fullt utrustat restaurangkök.

Lilla k collage

Njut av dagens luncbuffé eller välj något gott från vår cafémeny. Här radar hembakade godsaker upp sig – både bakverk och matiga smörgåsar.

Lunchbuffé

Se veckomatsedel på Lilla k:s hemsida >

Öppettider

Vardagar: 10–17
Lördagar: 10–16
Söndagar: 11–16

Telefonnr: : 0278-12012

Välkommen till oss!

Lilla k:s hemsida >

 

 

PinePro-stugan

Nu blir vi återförsäljare för de härliga PinePro-stugorna från Haparanda. Grillstuga, bastustuga och lusthus finns på programmet.

Vi har monterat upp en visningsstuga här på Mobackes. Kom och titta och stugdrömmen kanske blir verklighet!

Läs broschyr med prislista >>

(PDF 500 kB)

 

 

Grillstugan Allak 9 kvm

56 000:-

inkl. frakt, montering och inredningspaket.

Allak - Pine Pro

  • 15 sittplatser
  • Året runt-bruk
  • Inget bygglov behövs

Mer info hittar du här >

Ett demoex av grillstugan står utanför vår entré, välkommen in för att titta och känna!

 

 

S:t Eriks stenprodukter

Vi har tagit in S:t Eriks stora stenprogram i vårt sortiment! Med S:t Eriks stenprodukter bygger du lätt vackra gångar och stödmurar. Att lägga sten i trädgården är ett fantastiskt sätt att fräscha upp tomten. Glöm bara inte att kombinera stenen med vackra växter, det är kombinationen som gör susen.

På S:t Eriks hemsida finns massor av information och inspiration. Alla broscyrer finns att läsa där. Kom också gärna in till oss och titta på materialen i verkligheten. Vi diskuterar gärna ditt materialval.

Till S:t Eriks hemsida >>

Natursten

Vi för även ett sortiment av vacker röd ölandskalksten. Dels i form av tjockare mursten, men även tunnare plattor som lämpar sig för gångar och uteplatser. Mycket vackert!

 

Sidan senast uppdaterad:
2014-07-10

 

 

 

 

 

 

Detta är en sida som ingår i Mobackes webbplats. Ta mig till förstasidan.