Välkommen till Mobackes!

Vår anläggning från luften en höstdag 2008 (foto: Hans-Åke Persson)

 

Uteavdelningen öppnar!

Den 20 april ”smygöppnar” vi uteavdelningen. Det innebär att vi inte har riktigt fullt sortiment framme, men att det går bra att komma och titta och handla. Buskar, träd och barrväxter finns i fullt sortiment medan perennerna kommer in vid månadsskiftet april–maj.

Parkeringen mot Anneforsvägen är också öppen liksom säsongsbutik och möbelhall.

Vi är fulladdade med penséer och andra vårblommor!

Nytt för i år är bl.a. bad- och bastutunnor.

Välkomna till vårsäsongen på Mobackes!

 

 

Det kommer en vår...

Även om snön yr utanför husknuten och kvicksilvret kryper långt ner under nollstrecket så kan vi ana att dagarna blir längre och att vi går mot våren.

Det betyder att det är dags att börja planera för årets odlingar. Vissa växter behöver faktiskt sås redan i februari för att bli utplanteringsklara i början av juni. Dit hör t.ex. pelargon. Från en äldre upplaga av Nelsons katalog har vi hämtat denna lista över förkultiveringstider för olika blommor. Listan är fortfarande aktuell.

Hos oss hittar du allt du behöver för förkultiveringen: fröer, såjord, miniväxthus, krukor etc.

Fröer!

Nelsons katalog - TrädgårdslandetTrädgårdslandet heter Nelsons katalog som är en kombination av trädgårdstidning och frökatalog. Där finns massor av intressant läsning med inriktning på odling, samt hela Nelsons sortiment som kan du se på deras hemsida >

Vi presenterar också en frökollektion från 40-årsjubilerande Impecta, som har ett mycket brett och intressant sortiment med allt i från grönsaker, ett- och fleråriga blommor, medicinalväxter och spånadsväxter till buskar och träd. Hos Impecta kan du definitivt hitta lite annorlunda och spännande saker!

 

Lökväxter i kruka!

SnöirisVi har just nu ett extra brett sortiment av tidiga lökväxter som snöiris, scilla, krocus, snödroppar, kungsängslilja, tulpaner m.m.

 

 

Årets perenn 2015 – vit skogsaster

Vit skogsasterDen vita skogsastern är en unik skönhet! Som ingen annan perenn med höjd, blommar den sensommar och höst t.o.m. i det svåraste läget, torr skugga.

Med sina moln av små strålblommor mot mörkgröna blad, på svarta sicksackande stammar, fyller den ut den plats den får i rabatt, kruka eller woodland, i de flesta jordar i hela landet. Den är också värdefull som snittblomma!

Läs mer >

 

 

 

Fina omdömen om Mobackes på Rejta.se!

Flera av våra kunder har lagt höga betyg om oss på sajten www.rejta.se. Vi tackar för det! Skriv gärna själv där vad du tycker om oss! Vi vill också gärna veta om det är något vi kan bli bättre på.

 

Lilla k:s trädgårdskök

- café och restaurang.

Lilla k:s trädgårdskök är det senaste tillskottet hos Mobackes och det har tagits mycket väl emot av bollnäsborna. Här serveras vällagad rustik mat i äkta växthusmiljö i den helt nya tillbyggnaden på Mobackes med 120 sittplatser och ett helt nytt, fullt utrustat restaurangkök.

Lilla k collage

Njut av dagens luncbuffé eller välj något gott från vår cafémeny. Här radar hembakade godsaker upp sig – både bakverk och matiga smörgåsar.

Lunchbuffé

Se veckomatsedel på Lilla k:s hemsida >

Öppettider

Vardagar: 10–17
Lördagar: 10–16
Söndagar: 11–16

Telefonnr: : 0278-12012

Välkommen till oss!

Lilla k:s hemsida >

 

 

S:t Eriks stenprodukter

Vi har tagit in S:t Eriks stora stenprogram i vårt sortiment! Med S:t Eriks stenprodukter bygger du lätt vackra gångar och stödmurar. Att lägga sten i trädgården är ett fantastiskt sätt att fräscha upp tomten. Glöm bara inte att kombinera stenen med vackra växter, det är kombinationen som gör susen.

På S:t Eriks hemsida finns massor av information och inspiration. Alla broscyrer finns att läsa där. Kom också gärna in till oss och titta på materialen i verkligheten. Vi diskuterar gärna ditt materialval.

Till S:t Eriks hemsida >>

Natursten

Vi för även ett sortiment av vacker röd ölandskalksten. Dels i form av tjockare mursten, men även tunnare plattor som lämpar sig för gångar och uteplatser. Mycket vackert!

 

Sidan senast uppdaterad:
2015-04-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är en sida som ingår i Mobackes webbplats. Ta mig till förstasidan.