Välkommen till Mobackes!

Vår anläggning från luften en höstdag 2008 (foto: Hans-Åke Persson)

Amaryllisutställning

 

Några bilder från årets utställning som pågår till nyår. Välkomna!

 

 

Fint i vår köksträdgård

Passa på att se den innan frosten tar hela härligheten!

 

 

Plantera häcken i höst!

Hösten är en bra tid för plantering av många häckväxter. Ofta har vi mer tid då, men en annan fördel är att plantorna på våren kommer igång i ”naturlig” tid till våren och inte har fått tillbringa vintern i ett kyllager. Så länge det går att gräva är det möjligt att plantera!

Beräkna 3-4 plantor per meter. För storvuxna friväxande häckar kan plantorna sättas glesare, medan mycket låga, främst klippta, häckar kräver fler plantor för att bli riktigt täta. Fråga oss om råd om Du är tveksam.

Om prislistan:

Plantorna kommer hem till Mobackes i månadsskiftet september/oktober och vi ringer så fort de är sorterade. Plantorna levereras utan jord. En plastsäck rymmer mellan 50 och 70 plantor av de flesta sorter, så även en stor mängd plantor ryms i en ordinär personbil. Vi har, i nuläget, ingen postorderservice utan plantorna hämtas på plats.

Vanliga häckväxter som saknas i listan är sådana som inte bör höstplanteras, t.ex. häckkaragan (rekommenderas för övrigt EJ till nyplantering) och ölandstok.

Priserna är styckepriser inklusive moms. Minsta order är 5 plantor. Vi tar bara emot beställning på plats eller via telefon (växel: 0278-61 13 12), ej på e-post. Beställning är bindande. Sista datum för garanterad leverans i höst är 21/9.

Se prislistan >

 

Tack på förhand!

 

 

Det prunkar utanför designkontoret

Det har vuxit alldeles kolossalt i planteringarna vid vårt kontor för trädgårdsdesign i sommar. Vi vill gärna visa blomsterprakten och samtidigt hälsa er välkomna att titta in hos Jona Netsman som mer än gärna hjälper er med att rita er trädgård eller ett inslag i den.

Till Jona Netsmans sida >

 

 

Årets perenn 2014 – vårälväxing

VårälväxingEn skir tuffing som inte invaderar sina grannar! Motsägelsefull eller perfekt? Snarare både elegant och naturlig. Mångsidig och överraskande. Vårälväxing, Sesleria heufleriana, är namnet.

Se nära på detta lilla mästerverk, som redan i mars-april börjar visa upp sig med sina distinkta små, först vita, sen svartvioletta blomhuvuden. Bladen är gröna på ena sidan och dekorativt blådaggiga på andra.
Skötselfri och intressant hela året. En perenn i tiden. En drömväxt helt enkelt!

 

 

Fina omdömen om Mobackes på Rejta.se!

Flera av våra kunder har lagt höga betyg om oss på sajten www.rejta.se. Vi tackar för det! Skriv gärna själv där vad du tycker om oss! Vi vill också gärna veta om det är något vi kan bli bättre på.

 

Lilla k:s trädgårdskök

- café och restaurang.

Lilla k:s trädgårdskök är det senaste tillskottet hos Mobackes och det har tagits mycket väl emot av bollnäsborna. Här serveras vällagad rustik mat i äkta växthusmiljö i den helt nya tillbyggnaden på Mobackes med 120 sittplatser och ett helt nytt, fullt utrustat restaurangkök.

Lilla k collage

Njut av dagens luncbuffé eller välj något gott från vår cafémeny. Här radar hembakade godsaker upp sig – både bakverk och matiga smörgåsar.

Lunchbuffé

Se veckomatsedel på Lilla k:s hemsida >

Öppettider

Vardagar: 10–17
Lördagar: 10–16
Söndagar: 11–16

Telefonnr: : 0278-12012

Välkommen till oss!

Lilla k:s hemsida >

 

 

S:t Eriks stenprodukter

Vi har tagit in S:t Eriks stora stenprogram i vårt sortiment! Med S:t Eriks stenprodukter bygger du lätt vackra gångar och stödmurar. Att lägga sten i trädgården är ett fantastiskt sätt att fräscha upp tomten. Glöm bara inte att kombinera stenen med vackra växter, det är kombinationen som gör susen.

På S:t Eriks hemsida finns massor av information och inspiration. Alla broscyrer finns att läsa där. Kom också gärna in till oss och titta på materialen i verkligheten. Vi diskuterar gärna ditt materialval.

Till S:t Eriks hemsida >>

Natursten

Vi för även ett sortiment av vacker röd ölandskalksten. Dels i form av tjockare mursten, men även tunnare plattor som lämpar sig för gångar och uteplatser. Mycket vackert!

 

Sidan senast uppdaterad:
2014-12-16

Öppettider i jul

Julafton 10-13

Juldagen Stängt

Annandag Jul 10-16

Nyårsafton 10-15

Nyårsdagen Stängt

Övrigt Må-Fr 9.30-18.00

Lör-Sön 10.00-16-00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är en sida som ingår i Mobackes webbplats. Ta mig till förstasidan.